Development Of A Terrestrial Aerosol Measurements Using Digital Cameras - Wong , Chow Jeng (2016)
Partikel atmosfera dengan diameter kurang daripada 10 µm (PM10) merupakan komponen utama pencemaran udara yang mengancam kesihatan manusia dan persekitaran. Taburan stesen pemantauan kualiti udara yang sedia ada sekarang tidak cukup luas liputannya bagi mewakili semua kawasan.