Ucapan Y. B. Tan Sri Fatimah Haji Hashim, Merasmikan Persidangan Agung yang Kelima Majlis Kebangsaan Pertubuhan-Pertubuhan Wanita Malaysia di Dewan Al Malik Faisal Fakulti Islam, Petaling Jaya, pada 26 hari bulan Ogos, 1972, jam 9.30 pagi - Hashim, Fatimah (1972)
Saya rasa sungguh gembira kerana dapat peluang sekali lagi hadir dan berucap di Persidangan Agung Majlis Kebangsaan Pertubuhan- pertubuhan Wanita Malaysia pada pagi ini. Oleh sebab mesyuarat agung pertubuhan inl diadakan dua tahun sekali dan mesyuarat agung pada hari ini ialah kali yang kelima, maka bermaknalah Majlis ini pada hari yang berbahagia ini telah masuk ke lingkungan umur belasan tahun pula.