Mencari 'roh' pendidikan - Abd Razak, Dzulkifli (2010)
Barubaru ini, Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin ada memetik buku nukilan Profesor Harry Lewis yang menjadi Dekan Harvard College selama hampir 30 tahun (1995 hingga 2003), berjudul Excellence Without Soul (2006). Memetik apa yang dikatakan di dalam buku itu, beliau (Lewis) menjelaskan dalam usaha melahirkan pelajar dan fakulti yang tiada tolok bandingnya, Harvard lupa tentang tujuan asas pendidikan.