Study Of Cubic GaN On Porous GaAs Substrate For High Efficient Energy Devices. - Zainal, Norzaini (Universiti Sains Malaysia, 2016)
Projek ini bermula dengan pembikinan struktur GaAs (100) berliang menggunakan larutan punaran H2S04: DMF dengan nisbah optimum 1 :3. Liang yang berbentuk bulat dengan keseragaman tinggi telah diperolehi berbanding dengan larutan punaran lain. Sam pel GaAs berliang tersebut sepatutnya digunakan untuk penumbahan GaN di atasnya menggunakan teknik MOCVD.