A study of top SMEs in Malaysia: key success factors vs government support program. - Kee, Daisy Mui Hung
Di bawah Rancangan Malaysia ke-Iapan (RMS) dan ke-sembilan (RM9), kerajaan telah memperuntuk satu pembiayaan sebanyak RM557 juta dan RM623 juta dengan tujuan meningkatkan dan membangunkan PKS. Sehingga kini, PKS di Malaysia telah mewujudkan 56.4% pekerjaan dan menyumbang 32% kepada KDNK. PKS telah dikena/pasti sebagai enjin pertumbuhan utama di bawah RM9, jadi adalah perlu untuk menyediakan PKS dengan kemahiran pengurusan dan pengetahuan supaya dapat bersaing, bertahan dan berjaya di persekitaran perniagaan mencabar hari ini.