Angkara kebebasan bersuara - Abd Razak, Dzulkifli (2010)
KETIKA kita sibuk mengikuti berita pembakaran al-Quran di Florida, Amerika Syarikat (AS), satu lagi berita yang besar kesannya hampir tidak mendapat perhatian kita. Berita tersebut berkaitan dengan pengiktirafan Canselor Jerman, Angela Merkel yang memberi sanjungan kepada apa yang disebut sebagai 'kebebasan bersuara' dalam satu majlis rasmi di Potsdam pada minggu lalu.