A Study Of Sustainability Integration In The Performance Management System: The Case Of An Oil And Gas Company - George, Roshni Ann (2015)

(untitled)
Dalam dunia hari ini, kurang keprihatinan terhadap alam sekitar dan sosial dalam industri minyak dan gas boleh memberikan kesan yang serius bukan sahaja kepada organisasi malahan kepada kerajaan dan masyarakat. Mengekalkan legitimasi organisasi banyak bergantung kepada keupayaan organisasi mengurangkan risiko alam sekitar dan sosial. Syarikat pemikiran ke hadapan mengambil langkah-langkah yang berkesan untuk menangani isu-isu ini dengan melaksanakan penyelesaian yang meningkatkan prestasi mampan. Menerapkan kemampanan dalam organisasi adalah penting untuk meningkatkan prestasi sosial dan alam sekitar teteapi memerlukan integrasi kelestarian dalam sistem pengurusan prestari organisasi. Walau bagaimanapun, penyelidikan tentang integrasi kemampanan dalam sistem pengurusan prestasi masih merupakan satu bidang baru muncul. Oleh itu, kajian ini bertujuan untuk menyumbang literatur dalam bidang kajian ini dengan mengkaji integrasi kemampanan dalam sistem pengurusan prestasi sebuah syarikat minyak dan gas yang beroperasi di negara membangun. In today's world, overlooking environmental and social impacts in the oil and gas industry can have serious consequences not only for organisations but also for governments and societies. Maintaining organisational legitimacy is largely dependent on an organisation’s ability to effectively reduce environmental and social risks. Forward thinking companies are taking steps to effectively address these issues by implementing solutions that improve sustainable performance. Embedding sustainability in the organisation is vital to increase social and environmental performance but requires the integration of sustainability into the organisation’s performance management systems. However, research on integrating sustainability in performance management systems is still an emerging field. Therefore, the purpose of this study is to contribute to the body of literature by investigating sustainability integration in the performance management systems of an oil and gas company headquartered in a developing country.