Novel design of horizontal subsurface-flow Constructed wetland for the treatment of Azodyes. - Lim , Poh Eng

(untitled)
Penyaluran air buangan industri tekstiI yang mengandungi' pencelup azo ke dalam hadan air mengakihatkan masalah astetik dan mencegah penembusan cahaya dan pemindahan oksigen ke dalam air. Oleh itll, pengolahan efluen industri yang mengandungi pencelup azo and hasil penguraian adalah penting sebelum pembuangan terakhir ke persekitaran.