Zno Growth Mechanism And Heterostructures On Gan And Diamond - Tneh , Sau Siong (2016)
Dalam penyelidikan ini, sifat-sifat fizikal nanostruktur ZnO dan peranti yang berkaitan dikaji. Yang pertama, pertumbuhan melalui transformasi zink kepada zink oksida melalui pengoksidaan haba dibincangkan. Zn didapati menukar sepenuhnya kepada ZnO selepas penyepuhlindapan selam 15 minit.