Molecular Identification And Genetics Status Of Aedes Mosquitoes In Penang - Mustafa Kamal, Nur Zawani (2016)
Demam denggi adalah salah satu daripada penyakit bawaan nyamuk yang telah memberi kesan kepada jutaan manusia di seluruh dunia. Kes demam denggi sedang meningkat dengan cepat di seluruh dunia termasuklah di Malaysia.