Porcine Dna Detection In Common Tablet Formulations And Excipients - Syed Saberi, Syarifah Nur Syakira (2016)
Permintaan pasaran ke atas produk farmaseutikal halal telah meningkat disebabkan oleh kesedaran pengguna Muslim terhadap produk halal. Dengan teknologi pengesahan DNA, eksipien dan produk akhir yang dicemari dengan kandungan porsin boleh dikesan dengan melakukan ujian kuantitatif tindak balas rantai polimerase (qPCR).