Copper Tannate Complex As A Potential Marine Antifouling Agent - Mat Nor, Sharifah Radziah (2016)
Ekoran daripada penguatkuasaaan undang-undang yang mengharamkan penggunaan agen anti-tempel seperti tributyltin dan diuron yang mengancam hidupan laut, wujud satu keperluan mendesak untuk menghasilkan agen anti-tempel baharu yang lebih mesra alam.