Effects Of Text Types And Reading Strategies On Reading Comprehension Performance - Abdualameer, Rasha Talib (2016)
Fokus utama kajian ini adalah untuk menyiasat sama ada kaedah teks naratif, teks ekspositori, dan kesedaran strategi membaca memberi kesan terhadap prestasi kefahaman bacaan. Sebanyak 31 orang pelajar sekolah menengah di sebuah sekolah Iraq di Kuala Lumpur menyertai kajian ini. Sekolah tersebut dipilih kerana ia terletak bawah bidang kuasa Kementerian Pendidikan Iraq.