Spion-C595 Nanoprobe For Magnetic Resonance Image Contrast Enhancement Of Hormone Dependent Breast Cancer Cells - Khaniabadi, Pegah Moradi (2016)
Kini pengimejan diagnostik berkesan dan khusus kanser payudara pada peringkat awal merupakan suatu cabaran yang besar. Nanoperubatan memainkan peranan penting dengan cara menyampaikan agen kontras disasarkan kepada sel-sel tumor tertentu yang membawa kepada penambahbaikan dalam ketepatan diagnostik dengan visualisasi yang baik dan demonstrasi tertentu sel-sel tumor.