Distribution Of Greenback Mullet Liza Subviridis (Valenciennes, 1836) In Relation To Environmental Parameters Of Pinang River Estuary, Balik Pulau, Penang. - Zolkhiflee, Nurhafiza (2016)
Ikan belanak (Liza subviridis) dan parameter persekitaran (iaitu pH, saliniti, konduktiviti, jumlah pepejal larut (TDS), suhu, oksigen terlarut, kekeruhan, jumlah pepejal terampai (TSS), nutrien, partikel pasir dan bahan organik) telah dikutip di empat stesen yang berbeza di sepanjang muara Sungai Pinang di Balik Pulau semasa air pasang perbani untuk tempoh satu tahun (Mac 2013 – Februari 2014).