Pemilikan Rumah Oleh Golongan Berpendapatan Sederhana: Kajian Kes Di Pulau Pinang - Yahaya, Mohd Haizzan (2016)
Pulau Pinang merupakan sebuah negeri yang paling pesat membangun di wilayah utara Malaysia. Pembangunan pesat di Pulau Pinang telah memberi kesan langsung kepada peningkatan drastik nilaian hartanah khususnya rumah.