Preparation And Characterization Of Modified Oil Palm (Elaeis Guineensis) Frond For The Removal Of Rhodamine B In Wastewater - Low , Ling Wei (2016)
Proses penjerapan telah diaplikasikan dalam pelbagai rawatan air sisa, termasuk air sisa pewarna. Walau bagaimanapun, kajian mengenai penggunaan sisa pertanian seperti pelepah kelapa sawit dan pelepaj kelapa sawit terubahsuai masih tidak dikaji dengan menyeluruh