Evaluation Of Glycaemic Control Comparing Original Versus Generic Fixed Dose Glibenclamide/metformin Tablet Among Diabetes Mellitus Patients In An Outpatient Clinic - Lim , Phei Ching (2016)
Ubat generik menyediakan alternatif yang lebih murah dan terbukti setara seperti ubat inovator melalui kajian bioekuivalens tetapi data mengenai keberkesanan dan keselamatan adalah terhad.