Development Of Anodic Aluminum Oxide Templates For Growth Of Cuo Nanorods For Photodetection Divice - Majid Chahrour, Khaled (2016)
Nanoliang anod aluminium oksida (AAO) bertertib tinggi dan berbentuk heksagon berjaya ditumbuhkan daripada saput prapemendapan Al dengan ketebalan 1μm pada substrat Si dan ITO/kaca melalui penganodan dua-langkah.