The Contribution Of The Internal And External Dimensions Of Life Experience To The State Of Flow Among Youth: The Case Study Of A Malaysian University - Kee , Chong Wei (2016)
Keadaan aliran didefinisikan sebagai satu keadaan psikologikal di mana seseorang mengalami tahap tumpuan, perasaan seronok, penglibatan dan kawalan diri yang tinggi semasa menjalankan sesuatu aktiviti. Kajian ini meneliti bagaimana kondisi aliran dan jenis aktiviti meramalkan keadaan aliran dalam kalangan orang muda di sebuah universiti di Malaysia.