Intra-Industry Information Diffusion In China Stock Market - Dong Chi, Dong Chi (2016)
Di bawah andaian Hipotesis Pasaran Cekap (EMH), harga saham secara keseluruhannya mencerminkan kesemua maklumat yang ada. Oleh itu, maklumat tersebar dengan serta-merta dalam pasaran yang sempurna dan tidak terhalang. Walau bagaimanapun, beberapa halangan akan wujud dalam proses penyebaran maklumat dalam pasaran kewangan.