Assessment Of Pictogram Use In Pediatric Oral Liquid Medication Labeling At Sultanah Bahiyah Hospital, Alor Setar, Kedah, Malaysia - Chan , Huan Keat (2016)
Cecair adalah bentuk dos oral yang lazimnya diberikan kepada kanak-kanak. Secara umumnya, penggunaan piktogram untuk menyampaikan arahan ubat-ubatan dianggap sebagai satu pendekatan yang munasabah tetapi maklumat tentang keberkesanannya dalam perubatan pediatrik masih terhad.