Anchor Point Approach For Initial Population Of Bat Algorithm For Protein Multiple Sequence Alignment - Boraik Ali, Aziz Nasser (2016)
Penjajaran pelbagai turutan atau Multiple sequence alignment (MSA) adalah satu langkah asas kepada banyak aplikasi bio-informatik seperti pembinaan pokok filogenetik, ramalan struktur sekunder dan pengenalpastian motif domain dan yang dipulihara. Kebolehpercayaan dan ketepatan aplikasi-aplikasi ini bergantung kepada kualiti MSA.