Disaster And Emergency Planning And Preparedness In The Jordanian Hotel Industry - Suleiman Albattat, Ahmad Rasmi (2016)
Sebagai sebuah industri yang dijalankan sepanjang tahun, industri hotel merupakan salah sebuah perniagaan yang amat terdedah kepada bencana dan darurat. Sejak beberapa dekad yang lepas, pelbagai jenis bencana dan darurat yang berlaku telah menjejaskan industri hotel global, dan memberikan impak yang berbahaya terhadap hotel-hotel dan perniagaan hospitaliti yang berkaitan.