Kajian Kapasiti Dan Keperluan Ke Arah Memperkukuh Penglibatan Malaysia Di Antartika - Ahmad Shabudin, Ahmad Firdaus (2016)
Dasar luar Malaysia tentang Antartika telah berjaya memperjuangkan akses yang saksama dalam usaha mempromosikan keamanan dan sains sejak 1982. Walau bagaimanapun, terdapat isu-isu di peringkat kebangsaan yang memerlukan perhatian mendalam bagi memperkukuhkan penglibatan negara pada masa hadapan.