Production Of Biogas And Fatty Acids Phase Behaviour From Palm Oil Mill Effluent Via Thermophilic And Mesophilic Anaerobic Suspended Growth Degradation Process - Wong , Yee Shian (2015)
Anaerobik proses degradasi air sisa kilang kelapa sawit (POME) telah dilaksanakan pada suhu termofilik (550C) dan mesofilik (350C) dalam bioreaktor tertutup anaerobik pertumbuhan terampai (ASGCB). Satu siri eksperimen yang berterusan yang menggunakan suapan aliran-kadar pada 0.58, 0.70, 0.88, 1.17 dan 1.75 liter air sisa mentah POME untuk setiap hari kajian telah dikendalikan dalam termofilik dan mesofilik ASGCB.