Optimized Production Of Poly(3- Hydroxybutyrate-Co-3- Hydroxyvalerate) From Cupriavidus Sp. Usmaa2-4 And Its Characterization - Kannusamy, Shantini (2015)
olihidroksialkanoat (PHA) adalah termoplastik bersifat bioserasi dan biodegradasi yang mempunyai kebolehan sebagai pengganti sumber-sumber yang tidak boleh diperbaharui. PHA dihasilkan oleh mikroorganisma secara intraselular sebagai tenaga dan sumber karbon terpelihara.