A Study Of Firm Level Innovation In Malaysian Manufacturing - Parvin Hosseini, Seyed Mehrshad (2015)
Kajian ini telah mengkaji lima aspek inovasi di peringkat firma dalam sektor pembuatan di Malaysia, iaitu: (1) faktor-faktor yang menentukan keputusan untuk melakukan inovasi; (2) sejauh mana inovasi dilakukan; (3) ciri-ciri firma yang melakukan inovasi; (4) jenis-jenis inovasi yang dijalankan, dan (5) faktor-faktor yang mendorong dan membolehkan pelbagai jenis inovasi dilakukan. Sebuah model konseptual dan rangka kerja kos-faedah telah dicipta untuk menerangkan keputusan sesebuah firma untuk melakukan inovasi.