Production Of Uvrd Helicase And Mutl Recombinant Proteins For Helicasedependent Isothermal Amplification - Sepuloh Maniam, Sanggetha Periya (2015)
Teknik amplifikasi isoterma bergantung kepada helicase merupakan sebuah teknik alternatif untuk amplifikasi gen, selain daripada penyahaslian haba oleh PCR. Teknik ini menggunakan helicase DNA untuk meleraikan bebenang DNA berkembar kepada bebenang tunggal secara enzimatik.