Fabrication And Evaluation Of Dental Resin Composites Developed From Bis-Gma/tegdma With Treated Ceramic Fillers - Omar Alsharif, Saad (2015)
Dalam penyelidikan ini, partikel-partikel silica (SiO2), alumina (Al2O3) dan zirconia (ZrO2) telah dirawat dengan 3-(Trimethoksisilil)‎ propil‎ metakrilat‎ (γ-MPS)‎ γ-MPS dan kemudiannya disebatikan ke dalam Bis-fenol A-glisidil dimetakrilat (BisGMA)/trietilena glikol dimetakrilat (TEGMA) untuk menghasilkan komposit resin pergigian (DRC).