Analysis Of Phytochemical Compounds, Antioxidant And Antiproliferative Activity Of Aqueous Extracts Of Capsicum Fruits - Abdul Rahim, Rohanizah (2015)
Lada merupakan salah satu sayur-sayuran yang paling popular yang dimakan setiap hari. Terdapat kurangnya kajian dan bukti ke atas ekstrak lada terhadap pertumbuhan sel kanser yang berkait dengan sebatian fitokimia dan aktiviti antioksida untuk kultivar Malaysia.