Directionality And Text Typology In English-Arabic-English Simultaneous Interpreting: Impact On Strategic Performance - Fraihat, Omar Ali (2015)
Penyelidikan ini mengkaji impak daripada tipologi teks terhadap prestasi strategi interpreter dalam kedua-dua arah interpretasi bahasa Arab- bahasa Inggeris – bahasa Arab.