Evaluation Of Various Autodock Molecular Docking Programmes In Predicting The Neuraminidase Inhibitory Activity - Raime, Nurul Nadia (2015)
Kajian ini dijalankan untuk menilai skor dan kedudukan program pendokkan molekul; AutoDock 3.0.5 (AD3), AutoDock 4.2 (AD4) dan AutoDock Vina (ADVina) dalam meramal aktiviti perencat neuraminidase dari NCI diversiti set II (DSII) dan untuk membandingkan skor kedudukan ligan dengan program Genetic Optimization Ligand Docking (GOLD) yang berfungsi sebagai ukuran kedudukan.