Differential Subordination Of Analytic Functions With Fixed Initial Coefficient - Salleh, Nurshamimi (2015)
Tesis ini mengkaji fungsi analisis bernilai kompleks dalam cakera unit dengan pekali awal tetap atau dengan pekali kedua tetap dalam pengembangan sirinya. Kaedah subordinasi pembeza disesuai dan dipertingkatkan untuk membolehkan penggunaannya, yang diperlukan bagi mendapatkan kelas-kelas fungsi teraku yang sesuai. Tiga masalah penyelidikan dibincangkan di dalam tesis ini.