A Limnological Study Of Temengor Reservoir With Special Reference To The Aphotic Zone - Omar, Nor Aisyah (2015)
Kajian bulanan terhadap kesan perubahan musim dan kedalaman ke atas proses fizikal dan kimia air tasik di Tasik Temengor telah dijalankan dari bulan November 2011 sehingga Jun 2012 untuk meliputi musim kering (Disember 2011, Januari 2012, Febuari 2012 dan Jun 2012) dan musim panas (November 2011, Mac 2011, April 2012 dan Mei 2012) berdasarkan data taburan bulanan hujan.