Synthesis And Anticancer Studies Of Methylene Bridged N-Heterocyclic Carbene Silver(i) And Palladium(ii) Complexes Derived From Imidazol-2-Ylidenes - Hasanudin, Noorhafizah (2015)
Tesis ini menerangkan sintesis, pencirian (1H, 13C NMR, CHN, takat lebur) dan aktiviti kanser bagi titian metil garam bis-imidazolium (1-4) dan kompleks perak(I)- N-heterosiklik karbena (NHC).