Antihyperglycemic Activity Of Tinospora Crispa Extracts And Fractions In Rat - Seyed Hassani, Mir Mohammad Reza (2015)
Tinospora crispa (Menispermaceae) yang nama tempatanya dikenali sebagai "akar patawali", telah lama digunakan dalam perubatan tradisional Malaysia untuk rawatan kencing manis.