Pengetahuan Berkaitan HIV/Aids Dan Sistem Sokongan Sosial Yang Diterima Oleh Golongan Belia Transgender Di Pulau Pinang - Vadevelu, Kumarashwaran (2015)
Penyelidikan kualitatif ini bertujuan menganalisis pengetahuan berkaitan HIV/AIDS dan sistem sokongan sosial yang diterima oleh golongan belia transgender di Pulau Pinang. Penyelidikan kualitatif ini melibatkan 18 orang responden, dimana 50 peratus daripada responden bekerja sebagai pekerja seks akibat stigma dan diskriminasi oleh masyarakat tempatan sebagai sumber pendapatan bagi menampung kehidupan seharian.