The Relationship Between Leasing Contract, Internal And External Factors With Default Risk Of Leasing Companies In Iran - Farsad Amanollahi, Gholamreza (2015)
Syarikat-syarikat pemajakan mempunyai pelbagai aktiviti perniagaan di kalangan mereka. Hubungan kompleks ini menyebabkan kegagalan pemajakan dan memberi kesan limpahan ke atas institusi-institusi kewangan dan perbankan serta industri yang lain. Kebanyakan kajian yang sedia ada adalah berkaitan industri perbankan, dan amat sedikit kajian tentang syarikat pemajakan. Justeru, disertasi ini dianggap mampu memenuhi jurang yang wujud.