Screening Of Agro-Wastes As Growth Substrate, Quantification And Antimicrobial Activity Of Bioactive Metabolites Of Lactobacillus Species - Ali Hassan, Hassan Pyar (2015)
Tujuan kajian ini adalah untuk menskrin dan kenalpasti sisa pertanian yang sesuai dalam membangunkan media pertumbuhan yang selektif untuk Lactobacillus. Metabolit bioaktif yang dihasilkan oleh Lactobacillus dikira dan aktiviti antimikrob ditentukan.