The Role Of Executive Turnover As A Moderator In Determining Corporate Performance And Financial Leverage In Jordan - Yousif Alabdullah, Tariq Tawfeeq (2015)
Dalam beberapa dekad yang lalu, tadbir urus korporat menjadi kunci utama kepada firma dan prestasi mereka. Dalam konteks Jordan, Bursa Saham Amman (Amman Stock Exchange, ASE) telah melakukan beberapa perubahan dari segi peraturan / regulasi melalui pengeluaran mekanisme tadbir urus korporat pada tahun 2009.