Organizational Practices, Devolution And Human Resource Management (Hrm) Effectiveness Of Private Commercial Banks (Pcbs) Of Bangladesh - Rimi, Nadia Newaz (2015)
Kajian ini bertujuan untuk mengkaji hubungkait antara amalan organisasi (sokongan pengurusan atasan, integrasi strategik, kompetensi sumber manusia, eHRM, kolaborasi sumber manusia dengan pengurus bahagian dan sistem pengurusan insentif) dan keberkesanan pengurusan sumber manusia (PSM) (teknikal dan strategik) dan bagaimana devolusi (penurunan kuasa kepada pengurus bahagian) menjadi mediasi dalam hubungkait tersebut.