Fabrication And Characterization Of Gan Grown On Cubic Si (100) And Gaas (001) Substrates - Mohmad Zaini, Siti Nurul Waheeda (2015)
Secara umumnya tesis ini membentangkan kajian lapisan GaN yang ditumbuh di atas substrat Si (100). Pada bahagian pertama tesis ini, sifat-sifat lapisan GaN di atas substrat kubik Si telah dibincangkan. Penambahbaikan ke atas sifat-sifat lapisan GaN telah dikesan melalui kaedah penyepuhlindapan.