Transcriptional Profile Of An Antarctic Yeast, Rhodotorula Sp. Usm-Psy62, In Response To Temperature Changes - Chai, Cleo Nicole Wei Sun (2015)
Rhodotorula sp. USM-PSY62 ialah yis bersifat psikrofilik yang mampu hidup di persekitaran sejuk. Yis ini boleh menjadi organisma contoh yang baik untuk kajian mekanisme molekul intrinsik yang terlibat dalam penyesuaian dan adaptasi dalam keadaan sejuk.