Evaluation Of Pharmacist-Led Homebased Intervention Among Type 2 Diabetes Patients From A Public Primary Care Centre At Bukit Minyak, Penang Malaysia - Chow , Ee Pin (2015)
Kencing manis adalah salah satu penyakit tak berjangkit yang paling biasa di dunia. Kencing manis jenis 2 merangkumi 90-95% daripada populasi kencing manis.