USM Penuhi Kriteria Universiti Apex. - Harian, Berita (2008)
Universiti Apex adalah konsep baru tetapi kalau kita ambil secara umum,setiap universiti hendak menjadi Universiti Apex. Mungkin istilah lain seperti lima bintang,bertaraf dunia dan menjadi universiti terulung. Universiti mesti mempunyai hasrat itu dan akan mempersiapkan diri.