Universiti Apex USM Mengorak Langkah. - Kampus, Berita (Universiti Sains malaysia, 2008)
Setelah mendapat pengiktirafan sebagai Universiti Apex, Universiti Sains Malaysia (USM) membentangkan beberapa pelan perancangan baru-baru ini bagi mencapai matlamat tersebut.