Universiti Apex Cetus Budaya Baru - Berita Kampus- Jilid 38 Bil 5 - 8 OKT 2008. - Kampus, Berita (Universiti Sains malaysia, 2008)
Dr. Rashidah Abdul Rahim,pensyarah dan penyelidik muda yang pernah menjalankan ekspedisi penyelidikan Antartika bercerita dengan penuh semangat betapa seronoknya bekerja dengan seorang profesor mikrobiologi dari Universiti Hawaii, Dr. Maqsudul Alam yang juga Pengarah Pakar Genomik, Proteomik dan Bioinformatik universiti tersebut.