Consumer Perceptions From Landed Property Owners In Malaysia Towards Their Intention To Purchase Photovoltaic (Pv) System - Paramasivan, Lavinsaa (2015)
Persepsi pengguna memainkan peranan yang penting dalam penggunaan teknologi tenaga boleh diperbaharui. Kajian ini bertujuan untuk meninjau peranan penerimaan pengguna dan percubaan untuk memodelkan kesannya terhadap penggunaan photovoltaic (PV) panel. Malaysia mempunyai banyak pendedahan cahaya matahari tetapi penjanaan tenaga solar masih terhad.