Kesan Makanan Dan Tidur Terhadap Penyerapan Parasetamol - Saad, Noor Siah (1983)

(untitled)
Tujuan kajian ini ialah untuk menilai kesan mwcanan dan tidur ke atas penyerapan parasetamol yang diadministrasikan secara oral. Di dalaJI kajian ini 4 orang subjek telah digunakan. Subjek-subjek ini berumur di antara 20 - 24 tahun, 2 daripada subjek ini terdiri daripada lelaki dan 2 lagi adalah perempuan.Berat badan ,subjek juga. dienti tkan semasa menjalankan kajian ini.